Paprykę można zamrozić na zimę lub można ją marynować.I może to być nie tylko popularnie lubiana metoda leczenia..
Przy pomocy nie najzwyklejszych składników można uzyskać niesamowity aromat, kolor i smak..
Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Paprykę obierz z nasion i pokrój w paski lub kostkę.
2.Następnie do rondla wlać wodę, dodać olej roślinny i ocet jabłkowy, dwa rodzaje musztardy, cukier, sól, liść laurowy, ziele angielskie i kurkumę.
3.Marynatę zagotuj na małym ogniu, gotuj przez 5 minut i dodaj posiekaną paprykę, następnie zagotuj pod pokrywką i gotuj przez 10 minut po zagotowaniu bez przykrycia.
4.Gotowe rozlać do wysterylizowanych słoików, zamknąć pokrywkami, odwrócić i po ostygnięciu odłożyć preparaty w ciemne i chłodne miejsce do przechowywania.Smacznego!