HomeJedzenieCo ugotować z cukinią: Ten przepis wymaga papryki

Co ugotować z cukinią: Ten przepis wymaga papryki

Kolejny przepis na lecho warto wypróbować tej zimy.Oprócz zwykłych pomidorów i papryki, tym razem będziesz potrzebować cukinii..

Bułka jest pyszna, oryginalna i rozwiązuje problem nadwyżek plonów..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, czwartorzędna kucharka i piekarz, opowiedziała nam, jak przygotować lecho z cukinią.

Będziesz potrzebować:

  • cukinia – 1 kg.
  • pomidory – 1,5 kg.
  • papryka – 1 kg.
  • cebula – 600 gr.
  • czosnek – 10 ząbków.
  • olej roślinny – 50 gr.
  • ocet stołowy (9%) – 60 ml.
  • cukier – 4 łyżki.ja.
  • sól – 2 łyżki.l.
  • Jak gotować

    1.Najlepiej jest użyć młodej cukinii, którą należy pokroić w półpierścienie lub kostkę.

    2.Paprykę obierz z łodygi i nasion, pokrój w cienkie paski, półpierścienie lub kostkę.

    3.Obierz pomidory, przepuść je przez maszynę do mięsa i dodaj cukier, sól i olej roślinny do gotowego puree.

    4.Zagotuj puree, gotuj na małym ogniu przez 20 minut i dodaj przygotowane warzywa.

    5.Doprowadź mieszaninę do wrzenia, gotuj przez kolejne 15 minut, dodaj posiekany czosnek, zagotuj, zalej octem, zdejmij z ognia i wlej do wysterylizowanych słoików.

    Zwijamy go i gdy kawałki ostygną, odkładamy je do przechowywania.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře