HomeJedzenieKotlety z przyjemną chrupiącą skórką: dodaj dokładnie to do mielonego mięsa, a...

Kotlety z przyjemną chrupiącą skórką: dodaj dokładnie to do mielonego mięsa, a danie wyjdzie niesamowicie apetyczne

Każda gospodyni domowa wie, że jeśli w mięsie mielonym nie będzie żadnych dodatkowych składników, kotlety zaczną się rozpadać bezpośrednio na patelni..

Aby uniknąć tego problemu, wielu kucharzy-amatorów dodaje do bazy mięsnej surowe jajko..

Ale to podejście jest złe, ponieważ danie okazuje się twarde i niezbyt soczyste.

Popularny jest także dodatkowy składnik, jakim jest bułka tarta namoczona w mleku.

Ale tego kulinarnego posunięcia też nie można nazwać idealnym: z powodu chleba kotlety mogą nabrać subtelnej, ale nieprzyjemnej kwaskowatości.

Dlatego Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka, piekarz czwartej kategorii, sugeruje smakoszom stosowanie alternatywnego elementu „zapinającego“.Mówimy o bułce tartej.

Po co dodawać bułkę tartą do mielonych kotletów?

Użycie tego składnika zapewni dwa pozytywne rezultaty na raz.

Po pierwsze, krakersy usuną nadmiar wilgoci z bazy mięsnej.Po uformowaniu kotlety najprawdopodobniej zachowają swój kształt.

Po drugie, dzięki niestandardowemu dodatkowi danie nabierze niezwykłej konsystencji.Gotowe kotlety będą miały lekką chrupkość, która z pewnością przypadnie do gustu smakoszom.

Ważna kwestia: na kilogram mięsa mielonego powinno przypadać maksymalnie 100 gramów bułki tartej.

Wcześniej podczas gotowania pierogów wykryto błąd krytyczny.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře