HomeJedzeniePo co posypywać wątrobę cukrem przed smażeniem: tak okazuje się danie

Po co posypywać wątrobę cukrem przed smażeniem: tak okazuje się danie

Okazuje się, że sekretem idealnej smażonej wątróbki jest dodanie… cukru kryształu..

Wydawałoby się, że słodki składnik może tylko zepsuć danie..

Prawidłowo stosowany cukier sprawia, że ​​wątroba staje się smaczniejsza i bardziej miękka.

O niezwykłym kulinarnym triku opowiedziała Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii.

Jak używać cukru przed gotowaniem wątroby

To bardzo proste: przed włożeniem wątroby na patelnię produkt należy posypać niewielką ilością cukru.

Dzięki temu jednocześnie zostaną osiągnięte dwa pozytywne efekty.

Po pierwsze, jedzenie stanie się miękkie.Wątroba na pewno nie stwardnieje i okaże się bardzo delikatna: smakosze będą zachwyceni.

Po drugie, poprawi się smak potrawy.Często zdarza się, że wątroba staje się gorzka.Granulowany cukier tylko maskuje tę gorycz.Ale dodatek pomaga ujawnić przyjemne aromaty.

Ważna uwaga: nie można przesadzać z cukrem.W końcu celem kucharza jest uzyskanie smażonej wątroby, a nie jakiejś słodyczy.Jedna szczypta granulowanego cukru wystarczy, aby zmiękczyć wątrobę i pozbyć się goryczy.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře