HomeJedzenieJak ugotować cukinię smacznie i satysfakcjonująco: nie trzeba wymyślać koła na nowo...

Jak ugotować cukinię smacznie i satysfakcjonująco: nie trzeba wymyślać koła na nowo – sprawdzony przepis

Najłatwiej przyrządzić cukinię, podsmażając ją z czosnkiem..

Jeśli chcesz czegoś bardziej satysfakcjonującego, możesz zastosować kulinarny trik..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak zrobić kanapki ze smażoną cukinią.

Będziesz potrzebować:

  • cukinia (cukinia).
  • chleb.
  • czosnek.
  • majonez.
  • mąka.
  • sól.
  • olej roślinny.
  • Jak gotować

    1.Pokrój młodą cukinię lub cukinię w plasterki nie grubsze niż 3-4 mm.

    2.Przygotowane produkty wyłożyć na deskę, posolić i pozostawić na 30-40 minut.W tym czasie warzywo puści sok, a cukinię można usmażyć na chrupko.

    3.Odcedź sok, cukinię panieruj w mące, rozgrzej patelnię z olejem roślinnym i smaż cukinię z obu stron na złoty kolor.

    4.Przygotowujemy tosty z chleba lub bochenka, siekamy je nożem lub przepuszczamy czosnek przez prasę.

    5.Grzanki posmaruj cienką warstwą majonezu, ułóż podsmażoną cukinię i posyp czosnkiem lub świeżymi ziołami.

    Kanapki te można podawać na ciepło lub na zimno.Smacznego!

    Wcześniej powiedzieliśmy Ci, jak zrobić domowe przyprawy cytrynowe.

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře