Zupa-krem lub zupa puree często robi się z dyni lub pomidorów.Cukini nie można uznać za wyjątek i równie dobrze można ją włączyć do diety i podać jako przystawkę..
Biorąc pod uwagę właściwości dietetyczne tego warzywa, taka zupa na pewno nie sprawi, że poczujesz się źle..
Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Na patelni o grubym dnie podsmaż obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodaj startą marchewkę i po kilku minutach pokrojone w kostkę ziemniaki.
2.Następnie do warzyw dodajemy posiekaną cukinię (w razie potrzeby usuwamy nasiona i skórę).
3.Gdy wszystko będzie gotowe, dodaj bulion lub wodę i zagotuj, a następnie gotuj warzywa do miękkości.
4.Ser, zioła i czosnek należy pokroić i na kilka minut przed ich przygotowaniem dodać je do garnka, dodać sól i przyprawy, następnie doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
5.Składniki zmiksować blenderem, ponownie zagotować zupę i podawać z krakersami, udekorowaną ziołami.Smacznego!