HomeJedzeniePo co dodawać do zupy mieszankę mąki i masła: tak wyjdzie danie...

Po co dodawać do zupy mieszankę mąki i masła: tak wyjdzie danie – uwaga dla smakoszy

Przygotowując zupę, wielu kucharzy używa jednego bardzo ciekawego dodatku..

Mówimy o masie, która zawiera dwa produkty: mąkę pszenną i masło..

Dzięki mieszance oleju i mąki zupa zyskuje idealną konsystencję i jaśniejszy smak.

O ciekawym kulinarnym triku opowiedziała Yulia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii.

Jak prawidłowo przygotować mieszankę maślano-mączną

Weź mały, ale wystarczająco głęboki pojemnik i włóż do niego jedną łyżkę miękkiego masła.

Wyślij tam tę samą ilość mąki.

Zawartość pojemnika dobrze wymieszaj i powstałą masę zalej zimnym bulionem (wystarczą 4 łyżki.l.).

Mieszaninę należy ponownie wymieszać, aż do całkowitego usunięcia grudek.

Powstały płyn należy wlać do przygotowywanej zupy.Należy to zrobić na około kwadrans przed końcem gotowania.

Co dodatek zrobi z zupą?

Dzięki masłu i mące danie stanie się znacznie gęstsze i bardziej sycące.

Ponadto zupa będzie bardzo apetyczna.

Ważna uwaga: nie ma potrzeby dodawania mieszanki oleju i mąki do pierwszego dania, które zawiera płatki zbożowe i makaron.

Ale użycie tego dodatku podczas przygotowywania jakiejkolwiek innej zupy jest mile widziane.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře