HomeJedzenieNajłatwiejszy przepis na szarlotkę: nie trzeba zagniatać ciasta

Najłatwiejszy przepis na szarlotkę: nie trzeba zagniatać ciasta

Możesz teraz zrobić prostą szarlotkę bez zawracania sobie głowy ciastem.Nawet nie dlatego, że ciasto można kupić w sklepie..

Tzw. „ciasto masowe“ cieszy się coraz większą popularnością wśród gospodyń domowych i wydaje się, że wkrótce stanie się bardziej popularne niż Charlotte..

Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.

Będziesz potrzebować:

  • jabłka – 1 kg.
  • mąka – 1 szklanka.
  • kasza manna – 1 szklanka.
  • cukier – 1 szklanka.
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka.ja.
  • cukier waniliowy 1 saszetka.
  • szczypta soli.
  • masło – 100-150 gr.
  • Jak gotować

    1.W misce wymieszaj mąkę z semoliną, dodaj cukier zwykły i waniliowy, proszek do pieczenia, sól i wymieszaj.

    2.Jabłka są obrane, nasiona usunięte i starte na grubej tarce.

    3.Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i ułóż mieszankę suchych składników, następnie trochę jabłek i powtarzaj warstwy tak, aby ostatnia warstwa była warstwą suchej mieszanki.

    4.Następnie należy zetrzeć masło, rozprowadzić je na powierzchni ciasta i wysłać patelnię do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 45-50 minut.

    Po ostygnięciu ciasto wyjąć z formy.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře