Możesz teraz zrobić prostą szarlotkę bez zawracania sobie głowy ciastem.Nawet nie dlatego, że ciasto można kupić w sklepie..
Tzw. „ciasto masowe“ cieszy się coraz większą popularnością wśród gospodyń domowych i wydaje się, że wkrótce stanie się bardziej popularne niż Charlotte..
Ekspert naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej klasy, powiedziała nam, jak gotować.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.W misce wymieszaj mąkę z semoliną, dodaj cukier zwykły i waniliowy, proszek do pieczenia, sól i wymieszaj.
2.Jabłka są obrane, nasiona usunięte i starte na grubej tarce.
3.Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i ułóż mieszankę suchych składników, następnie trochę jabłek i powtarzaj warstwy tak, aby ostatnia warstwa była warstwą suchej mieszanki.
4.Następnie należy zetrzeć masło, rozprowadzić je na powierzchni ciasta i wysłać patelnię do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 45-50 minut.
Po ostygnięciu ciasto wyjąć z formy.Smacznego!