HomeJedzenieJak przygotować prawdziwą sól Adyghe: perłę Twojej kolekcji

Jak przygotować prawdziwą sól Adyghe: perłę Twojej kolekcji

Z pewnością wiele osób kupiło sól Adyghe, gdyż jest to idealna przyprawa uniwersalna..

Jednak nie ma pewności co do jakości przypraw..

Ponadto czasami w przyprawach można znaleźć składniki chemiczne – zauważa szefowa kuchni Julia Arkhipova, ekspertka naszego magazynu w dziedzinie gotowania.

Jak przygotować prawdziwą sól Adyghe?

Lista komponentów

– 300 gramów średnio zmielonej soli morskiej;
– dwa ząbki czosnku;
– duża łyżka nasion kolendry, chmielu suneli, suszonego kopru, zielonej cebuli i natki pietruszki, majeranku;
– mała łyżeczka papryki;
– po pół małej łyżeczki ostrego i czarnego pieprzu oraz zmielony liść laurowy.

Proces gotowania

Czosnek zetrzeć na tarce, wrzucić do miski z solą, wymieszać i pozostawić do wyschnięcia.Następnie za pomocą moździerza rozdrobnij nasiona kolendry.

Dodajemy po kolei wszystkie przyprawy i miksujemy na gładką masę.

Pozostaw w kuchni, aż mieszanina całkowicie wyschnie.

Następnie wysyłamy sól Adyghe do pojemnika na przyprawy.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře