HomeJedzenie5-minutowe ciasto rozpływające się w ustach: nigdy wcześniej nie jadłam tak pysznego...

5-minutowe ciasto rozpływające się w ustach: nigdy wcześniej nie jadłam tak pysznego i soczystego ciasta z owocami!

Niesamowicie łatwe ciasto bąbelkowe z owocami które można przygotować w ciągu jednego-dwóch.

Ten sezonowy owocowy przysmak jest stałym bywalcem na naszym stole, szczególnie w letnie dni, ponieważ spędzam minimum czasu w kuchni przygotowując go.

Szybki i łatwy przepis na owocowe bąbelki z kanału youtube Emily’s Kitchen.

Potrzebujesz:

2 szklanki półgrubej mąki.

1 filiżanka kr.cukru.

2 bal.cukier waniliowy.

1 bal.proszku do pieczenia.

1 szklanka mleka.

3 jajka.

½ szklanki oleju.

Owoce:

Truskawki.

Maliny.

Jagody.

Jeżyny.

Najbardziej lubię moją bublaninę ze świeżymi owocami, zwłaszcza truskawkami, malinami i jagodami.

Procedura:

Najpierw przygotuj ciasto.

W jednej misce wymieszaj mąkę z cukrem granulowanym , cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.

W innej misce wymieszaj trzepaczką jajka, mleko i olej.

Następnie wlej mokrą mieszaninę do mieszaniny mąki.

Zagnieść miękkie ciasto.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub posmaruj dokładnie olejem.

Wlej ciasto.

Umieść świeże lub marynowane owoce.

Ciasto najlepiej smakuje ze świeżymi owocami, ale poza sezonem można oczywiście zrobić je również z owocami marynowanymi.

Ale w takim przypadku zalecam usunięcie cukru.

Piec w temperaturze 170-180oC przez około 30 minut.

Jeśli mamy dużo owoców, możemy użyć większej blachy do pieczenia około 30×40 cm, bąbel będzie niższy i piec go krócej.

Jeśli chcemy wyższą bańkę, pieczemy ją na mniejszej blasze i pieczemy dłużej, aby się przegotowała.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Jak możemy ulepszyć ciasto?

Kakao w proszku: Kakao w proszku nadaje ścieżce czekoladowy smak i kolor.Możesz użyć zwykłego kakao w proszku lub holenderskiego kakao w proszku, aby uzyskać głębszy smak.

Orzechy i nasiona: Orzechy i nasiona dodadzą ciastu chrupkości i smaku.Możesz użyć posiekanych orzechów włoskich, migdałów, orzechów pekan, orzeszków ziemnych, nasion słonecznika, nasion lnu itp.

Płatki owsiane: Płatki owsiane dodadzą błonnika i delikatnej tekstury do ciasta.Możesz użyć zwykłych płatków owsianych lub szybko gotujących się płatków owsianych.

Rozdrobniony kokos: Rozdrobniony kokos nada ścieżce egzotyczny smak i aromat.Można go użyć samodzielnie lub w połączeniu z innymi składnikami, takimi jak wiórki czekoladowe lub kawałki ananasa.

Pieprz: Pieprz dodaje podróży głębi smaku i aromatu.Możesz użyć cynamonu, gałki muszkatołowej, kardamonu, goździków lub innych przypraw do smaku.

Życzymy smacznego! :-).

Instrukcje wideo:.

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře