Przede wszystkim zupa jest postrzegana jako danie lekkie, więc nadmiar tłuszczu jej nie zaszkodzi..
W rezultacie nie każdy będzie chciał zjeść takie pierwsze danie..
Z tego powodu powinieneś od razu zrozumieć, dlaczego zupa może okazać się tłusta.Dzieje się tak przede wszystkim dzięki połączeniu już bogatego bulionu ze smażeniem na oleju – zauważa ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.
Ale możesz skorygować zupę z nadmiarem tłuszczu.
Co trzeba w tym celu zrobić
Sztuczka z kostkami lodu
Wiele osób wie, że lód może szybko przyciągnąć tłuszcz.Dlatego musisz wziąć chochelkę, włożyć do niej kilka kawałków lodu i opuścić ją na patelnię.
Zawartość tłuszczu w zupie będzie zauważalnie mniejsza.
Używanie ręcznika papierowego
Ale ten sekret jest znany bardzo niewielu osobom, ponieważ jest bardzo oryginalny.Musisz wziąć ręcznik papierowy i przekręcić go.Umieść go na patelni na kilka sekund.
Procedurę można powtórzyć.