HomeJedzenieZawijam to, smażę jak makaron i jest to ogromnie pyszne: nikt nie...

Zawijam to, smażę jak makaron i jest to ogromnie pyszne: nikt nie chciał uwierzyć, że nie ma w tym ani uncji mięsa!

Na pierwszy rzut oka wyglądają jak panierowany makaron.

To prawda, kształt może zdradzać, że nie jest to płaski kawałek wieprzowiny curry , ale niewielu uwierzy, że nie jest to mięso ukryte pod chrupiącą bułką tartą.

Naucz się tego przepisu, a rodzina ci podziękuje.

Postępuj zgodnie z tymi zaleceniami z portalu pyszności.

Patizón zamiast sznycla

Może ci się spodobać pomysł użycia niepopularnego warzywa, które znamy jako patizón.

Należy do rodziny tykwowatych, jest soczysta, delikatna i smakuje jak cukinia lub dynia..

Młodsze patisony mają miękką skórkę , która nie wymaga obierania.

Są idealne do przygotowywania sałatek, grillowania, marynowania.

Z drugiej strony starsze owoce z czasem stają się grubsze, wyboiste i twarde, dlatego lepiej je obrać przed spożyciem lub przetworzeniem. .

Które patisony są najlepsze do robienia makaronu?

Lepiej wybierać młode, średniej wielkości warzywa , których skórka będzie tak miękka, że nie będzie wymagała obierania, a małe gniazda nasienne nie będą wymagały wydrążania.

Oczywiście duże dojrzałe patisony będą również odpowiednie do przygotowania makaronu .

W tym przypadku należy jednak wyciąć nasiona i pozbyć się grubej skórki.

Potrzebne:

1 duży lub 2 średnie patisony.

2 jajka.

filiżanka zwykłej mąki.

filiżanka bułki tartej.

Sól.

czarny mielony pieprz.

Czosnek granulowany.

Olej rzepakowy lub pominięte masło do smażenia.

Przygotowanie.

Umyj patisony (obierz je, jeśli to konieczne), a następnie pokrój je w plastry o grubości około 1 cm..

Jeśli nasiona są duże, usuń je.

Następnie posyp każdy kawałek patizone solą i odstaw warzywa na 15 minut, aby wypuściły wodę..

Po tym czasie odcedź patisony.

Dopraw je pieprzem i granulowanym czosnkiem.

Ubij jajka, przygotuj blachę do pieczenia z mąką i bułką tartą..

Najpierw obtocz plastry patizone w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej i natychmiast umieść je w rozgrzanym tłuszczu.

Podsmaż warzywa na średnim ogniu do uzyskania złotobrązowego koloru.

Kiedy będą gotowe, umieść je na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.

Smacznego!

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře