HomeJedzenieZamień na to sól i pieprz, a otrzymasz niesamowicie smaczną jajecznicę: wskazówka...

Zamień na to sól i pieprz, a otrzymasz niesamowicie smaczną jajecznicę: wskazówka dla prawdziwych smakoszy

Wielu smakoszy jest przekonanych, że przygotowując jajecznicę konieczne jest dodanie soli i pieprzu..

Właściwie te działania wcale nie są obowiązkowe..

Ponadto zastąpienie soli i mielonego pieprzu innym składnikiem może znacznie poprawić smak popularnego porannego dania.

O ciekawym kulinarnym triku opowiedziała Yulia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii.

Jak zastąpić sól i pieprz w jajecznicy

Oczywiście te przyprawy pomagają wydobyć smak smażonych jajek.

Ale lepiej jest użyć innego dodatku – sosu sojowego.

Faktem jest, że składnik ten dobrze komponuje się z żywnością białkową.

Dzięki sosowi sojowemu takie potrawy nabierają jaśniejszego smaku.

Dodatek ma jeszcze jedną przewagę nad solą kuchenną: jajecznica jest „solona“ bardziej równomiernie.Jeśli „kryształy“ spadną tylko na określone obszary potrawy, wówczas sos sojowy „nasyca“ całe danie.

Co ciekawe, sos sojowy można dodawać zarówno do jajecznicy, jak i do jajek sadzonych.

Jeśli w przypadku pierwszej opcji wszystko jest jasne, to w drugim przypadku należy postępować w ten sposób: najpierw podsmażyć posiekaną cebulę na patelni, następnie dodać 50 mililitrów sosu sojowego do masy warzywnej, a następnie rozbić 3 jajka na miska.

Wcześniej smakoszom mówiono, jak namoczyć groszek i gotować przez 10-15 minut.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře