HomeJedzenieZachowaj lubczyk na zimę: doskonała metoda na zachowanie jego koloru, zapachu i...

Zachowaj lubczyk na zimę: doskonała metoda na zachowanie jego koloru, zapachu i smaku!

Przechowuj konwalie z ogrodu na zimę.

Dzięki tej metodzie będzie jak świeżo zerwany nie straci składników odżywczych, koloru, aromatu ani smaku.

Podczas gotowania z pewnością docenisz to zimą.

Postępuj zgodnie z tym samouczkiem od pani Claudii z kanału youtube Mancare cu savoare.

Przygotowanie jest bardzo szybkie , więc naprawdę opłaca się zrobić zapas.

Oprócz tego, że ligur jest doskonały w zupach, jest również bardzo zdrowy i można z niego na przykład zrobić herbatę leczniczą.

Wpływ konwalii na zdrowie

Wspomaga trawienie.

Przyspiesza metabolizm.

Wspomaga wydzielanie żółci.

Eliminuje wzdęcia.

Zapobieganie chorobom układu krążenia.

Oczyszcza naczynia krwionośne.

Działa moczopędnie.

Odprowadza nadmiar wody.

Oczyszcza nerki i drogi moczowe.

Oczyszcza drogi oddechowe.

Przynosi ulgę podczas choroby.

Szczaw świeży nawet zimą &#8211 łatwy sposób na jego zachowanie

Potrzeba:

świeżo oskubana kałamarnica.

1 l octu.

2 – 3 łyżeczki soli.

słoiki do przetworów z pokrywkami.

Procedura:

Najpierw dokładnie umyj lizaka pod bieżącą wodą.

Po umyciu usuń wszystkie liście z łodygi.

Umieść je w misce.

Osuszyć ręcznikami papierowymi.

Teraz umieść umyte i wysuszone liście liguryczne w czystym słoiku.

Słoik nie musi być sterylizowany.

Kiedy mamy słoik wypełniony płatkami.

Wsypujemy sól.

Umieść 2 – 3 grube łodygi na górze.

Te dobrze przymocują zawartość.

Zalej wszystko octem.

Wlej ocet, aż szklanka będzie pełna.

Zamknij szczelnie pokrywkę .

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu , takim jak spiżarnia.

Po otwarciu słoik należy przechowywać w lodówce.

Gotowe.

Powodzenia!

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře