HomeJedzenieZabierz się za ten sekretny składnik podczas pieczenia smalcu: wszyscy będą pytać...

Zabierz się za ten sekretny składnik podczas pieczenia smalcu: wszyscy będą pytać o przepis

Czy wiesz, że smalec można nie tylko solić i smażyć, ale także piec?.

Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharki i piekarza czwartej klasy, opowiada, jak przygotować pyszny pieczony smalec.

Jak pysznie upiec smalec

Po pierwsze, przed pieczeniem kawałek smalcu należy natrzeć ze wszystkich stron solą.

Można użyć dowolnych przypraw, na przykład wędzonej lub zwykłej papryki.Jeśli chcesz dodać trochę goryczy, dodaj rumianek.

Kawałek o wadze 500 gramów pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Gotowość zależy od złotego koloru skórki.Można też upiec smalec w rękawie lub folii (od 40 minut do godziny).

Wcześniej ekspert wyjaśnił, jakie błędy uniemożliwiają ugotowanie puszystego omletu.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře