HomeJedzenieZ wakacji w Chorwacji przywiozłam przepis na linguine bąbelkowe BEZ drożdży i...

Z wakacji w Chorwacji przywiozłam przepis na linguine bąbelkowe BEZ drożdży i cała rodzina je uwielbia: NIE nasiąka olejem!

Zapomnij o tłustych langoszach i wypróbuj te z chorwackiego przepisu, których po raz pierwszy spróbowałam na wakacjach i od tamtej pory robię je regularnie.

Postępowanie zgodnie z tym przepisem z youtube sprawi, że lángos będzie jak oddech, z dużą ilością bąbelków i bez zbędnego tłuszczu.

Lángos są pyszne, miękkie i bąbelkowe w środku.

Potrzebujemy:

300 ml jogurtu.

1 łyżeczka soli.

1 łyżeczka cukru.

1 łyżeczka sody oczyszczonej.

400 g zwykłej mąki.

olej do smażenia.

Na górze Opcjonalnie):.

Ketchup.

Czosnek.

Olej.

Majonez.

Ser.

Szynka.

Procedura:

W dużej misce wymieszaj jogurt z solą.

Dodaj cukier i sodę oczyszczoną.

Dobrze wymieszać i stopniowo dodawać mąkę.

Wyrobić gładkie ciasto, uformować w grubszy walec i pokroić na mniej więcej równe kawałki.

Uformuj z nich małe bochenki, przykryj folią spożywczą.

Niech odpoczywają przez około 5 minut.

Następnie rozwałkuj każdy bochenek do rozmiaru patelni i usmaż na gorącym oleju.

Smażyć z obu stron na złoty kolor (wlać większą ilość).

Następnie odsączyć na ręcznikach papierowych i można podawać.

Langos są delikatne, chrupiące i bardzo szybko ugotowane.

Życzymy smacznego!

Instrukcje wideo:

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře