HomeJedzenieWycinam kapustę, dodaję sól i zawijam w folię: Przepraszam, że wcześniej nie...

Wycinam kapustę, dodaję sól i zawijam w folię: Przepraszam, że wcześniej nie znałem tego przepisu!

Lubisz jeść faszerowaną kapustę?

Jeśli tak, to na pewno spodoba Ci się przepis na delikatesy z kapustą i mięsem jako główny składnik.

Jest pożywny i bardzo smaczny.

Portal smakosze ujawnił przepis, który z pewnością docenisz.

Wystarczy wyciąć kawałki kapusty z kapusty i danie wkrótce będzie gotowe.

Doskonały pomysł na gotowanie kapusty

Faszerowana kapusta to popularne danie.

Soczyste mięso z ryżem zawinięte w liście kapusty z aromatycznym sosem jest bardzo smaczne.

W tym przepisie jednak kapustę i mięso mielone przygotowuje się nieco inaczej..

Wytnij kapustę z głowy, posól ją, zawiń w folię spożywczą , a rezultatem będzie smaczny obiad.

Jak przygotować faszerowaną kapustę?

Składniki:

Kapusta.

500 g mielonej wieprzowiny.

1 cebula.

2 ząbki czosnku.

100 g ryżu.

100 g soli.

czarny mielony pieprz.

Procedura.

Włóż kapustę do miski, wytnij główkę i zasyp solą.

Zawinąć kapustę w folię i umieścić w kuchence mikrofalowej na 15 minut.

Następnie po tym czasie zdejmij folię i warstwę soli z zewnętrznej strony kapusty.

Usuń liście i umieść je w piekarniku.

Teraz posiekaj czosnek i cebulę.

Dodaj to do miski z mięsem mielonym..

Wsyp ryż i dodaj przyprawy.Wszystko dokładnie wymieszaj.

Przełóż mięso do miski z liśćmi kapusty.

Przykryj mięso liśćmi, a następnie ponownie dodaj warstwę mięsa.

Ponownie przykryć liśćmi kapusty.

Ostatnią warstwą powinny być liście kapusty.

Danie składa się z kilku warstw kapusty i mięsa mielonego..

Posmaruj wierzch naczynia olejem i przykryj folią aluminiową..

Umieść naczynie żaroodporne w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 60 minut.

Po tym czasie kapusta jest gotowa do podania.

Pokroić jak ciasto.

Smacznego!

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře