Z tego przepisu dowiesz się, jak łatwo przygotować deser z pianki kawowej w zaledwie kilka minut.
Ten deser jest tak nieodparcie pyszny, że robię go w domu co tydzień.
Ekskluzywny przepis na kremowy deser kawowy z kanału YouTube Schnelle Süßigkeiten.
Salko i kawa
Połączenie salki i kawy w celu przygotowania kawowej pianki to naprawdę doskonały pomysł.
Ubijając te dwa składniki otrzymasz gęstą, kremową i słodką piankę , która doda nowy wymiar Twojej kawie.
Dlaczego to połączenie jest tak popularne? Słodycz salki pięknie kontrastuje z goryczką kawy, tworząc zrównoważony smak.
Dzięki zawartości tłuszczu w salce pianka jest grubsza i utrzymuje się dłużej.
Do przygotowania tej pianki nie potrzeba żadnych specjalnych narzędzi, wystarczy mikser lub trzepaczka.
Potrzebujemy:
50 g kawy rozpuszczalnej.
100 g granulowanego cukru.
100 ml zimnej wody.
500 ml śmietanki do ubijania.
200 ml słodzonego skondensowanego mleka.
100 ml mleka.
1 łyżeczka kawy.
150 g ciastek.
czekolada do dekoracji.
Procedura:
Nalej kawę, do głębokiej miski dodaj cukier.
Zalać wodą i wymieszać trzepaczką.Ubić pianę.
Do osobnej miski wlać śmietanę.
Ubij gęstą śmietanę trzepaczką.
Dodać mleko skondensowane i kontynuować ubijanie.
Następnie dodaj piankę kawową i delikatnie wymieszaj szpatułką.
Mieszanka ubić trzepaczką..
W misce z mlekiem mieszamy kawę..
Namaczamy ciasteczka w kawie i kładziemy je na dnie szklanej formy.
Wlać mieszanką kawową.
Na wierzch zecieramy czekoladę..
Deser wkładamy do lodówki na trzy godziny.
Po upływie czasu deser możemy podać w szklankach.
Życzymy dobrego apetytu!
Poradnik wideo:.