HomeJedzenieWeź herbatniki, bitą śmietanę, truskawki, śmietanę 2 i zrób ten niesamowity deser!...

Weź herbatniki, bitą śmietanę, truskawki, śmietanę 2 i zrób ten niesamowity deser! Bez pieczenia, bez gotowania &#8211 wszyscy szukają tego przepisu!

Oferujemy wyjątkowy i bardzo szybki przepis na delikatne ciasto śmietanowe z truskawkami.

W naszym domu jest to ulubiony deser numer jeden ze względu na swoją prostotę i niepowtarzalny smak.

Łatwy i szybki przepis na ciasto truskawkowe z kanału youtube Chef Mladen.

Potrzebujesz:

400 ml słodkiej bitej śmietany.

400 g kwaśnej śmietany.

150 g cukru pudru.

300 g truskawek.

500 g zmielonych herbatników.

bita śmietana.

czekolada.

Procedura:

Wlać śmietanę do głębokiej miski , wsypać cukier i ubić śmietanę mikserem.

Dodaj śmietanę i ponownie ubij.

Stopniowo wsypuj proszek biszkoptowy do bitej śmietany i wymieszaj.

Na koniec dodaj do masy pokrojone truskawki i wymieszaj wszystko razem.

Umieść krem w tortownicy (24 cm) i wyrównaj.

Rozłóż bitą śmietanę na wierzchu kremu Rozłóż bitą śmietanę na wierzchu kremu.

Na koniec posyp wiórkami czekolady.

Wstawić ciasto na noc do lodówki.

Następnego dnia możemy służyć.

Instrukcje wideo można znaleźć na końcu artykułu.

Życzymy smacznego!

BONUS

Truskawkowe ciasto marmurkowe bez pieczenia

Marmurkowy wzór sprawia, że tort wygląda naprawdę pięknie i można go zrobić dosłownie w kilka minut.

Zdecydowanie wypróbuj ten popularny deser bez pieczenia.

Potrzeba:

Krem truskawkowy:.

425 g tłuczonych truskawek (świeżych lub mrożonych),.

50 g granulowanego cukru.

1 opakowanie żelatyny instant.

Krem jogurtowy:.

300 ml słodkiej bitej śmietany.

15 g żelatyny.

600 ml gęstego jogurtu.

150 g granulowanego cukru.

1 opakowanie cukru waniliowego.

Baza

200 g herbatników lub herbatników maślanych.

100-150 ml ciepłego mleka.

Procedura:

Krem truskawkowy:.

Rozmrozić mrożone truskawki pozostawić do rozmrożenia w temperaturze pokojowej lub oczyścić, umyć i pokroić świeże.

Następnie zmiksuj z cukrem w blenderze.

Wlej 4 łyżki stołowe zmiksowanych truskawek na torebkę żelatyny i pozwól jej napęcznieć.

Podgrzej mieszankę truskawkową na ogniu (upewnij się, że się nie gotuje) na średnim ogniu.

Następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach zblendowanych truskawek i mieszać, aż się rozpuści.Odstawić na bok.

Krem jogurtowy:.

Ubij słodką śmietankę na sztywno.

Żelatynę zalać 3 łyżkami jogurtu i odstawić do napęcznienia.

Dobrze wymieszać jogurt, cukier i cukier waniliowy ubić trzepaczką.

Rozpuścić żelatynę na średnim ogniu i dodać do masy jogurtowej, ciągle mieszając.

Następnie dodaj bitą śmietanę i dobrze wymieszaj.

Składanie ciasta:.

Na dnie formy (około 28 cm) ułożyć herbatniki lub biscotti namoczone wcześniej w ciepłym mleku.

Posmaruj krawędź formy olejem.

Połowę kremu jogurtowego wylać na biszkopty , następnie wylać krem truskawkowy.

Wlej drugą połowę kremu jogurtowego i delikatnie wymieszaj widelcem, aby utworzyć marmurkowy wzór.

Schłodzić i podawać.

Życzymy smacznego!

Instrukcje wideo

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře