Dziś przedstawiamy pyszny przepis na szybkie i niezwykle smaczne domowe smarowidło , które wymaga tylko kilku składników.
Jego bazą jest pospolite warzywo korzeniowe seler naciowy, którego nie może zabraknąć w żadnym gospodarstwie domowym oraz mój ulubiony serek topiony serek w osłonce.
Tylko te dwa składniki, 1 ząbek czosnku, cebula i masz fantastyczny obiad dosłownie w 5 minut.
Potrzeba:
1/4 korzenia selera (jeśli masz mniejszy korzeń, możesz użyć 1/2).
1 ząbek czosnku.
Ser w osłonce.
Sól.
Przyprawy do smaku.
Mała cebula.
Olej.
Do podania:.
Chleb.
Procedura:
Oczyść i zetrzyj korzeń selera na średniej tarce.
Oczyść i drobno posiekaj cebulę.
Na patelni podsmaż cebulę na oleju podsmaż cebulę.
Następnie dodaj seler.
Dusić przez około 5-7 minut.
Ważne jest, aby warzywa zmiękły.
Dopraw solą i pieprzem.
Na koniec dodaj rozgnieciony ząbek czosnku.
Zdjąć z ognia i wmieszać ser.
Teraz wszystko, co musisz zrobić, to wymieszać.
Udekoruj pastę zieloną cebulką.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Smak zaskoczy nawet wymagających, jest pyszny.
Nawet nikt nie wierzył, że jest w nim seler.
Życzymy smacznego! :-).
.