Okazuje się, że kotlety można uatrakcyjnić dodając. krakersy..
Tak, dzięki tym popularnym chrupiącym ciasteczkom danie nabierze ciekawej nuty smakowej i idealnej konsystencji..
Danie okaże się bardziej miękkie i delikatne.
Warto podkreślić, że krakersy poradzą sobie z tym zadaniem znacznie lepiej niż chleb czy tarte ziemniaki – popularne składniki kotletów mielonych.
Sekretem niezwykle smacznych kotletów podzieliła się kulinarna ekspertka publikacji sieci Belnovosti, kucharka, piekarz czwartej klasy Julia Arkhipova.
Jak prawidłowo dodać krakersy do mielonych kotletów
Najpierw musisz przygotować mieszankę jajeczno-mleczną.
Połącz jedno surowe jajko z trzema łyżkami mleka.
Do powstałej kombinacji dodaj swoje ulubione przyprawy i połamane krakersy (wystarczy sześć „kwadratów“).
Pozostaw mieszaninę do czasu, aż ciasteczka zmiękną.
Gdy produkt uzyska pożądaną konsystencję, do pół kilograma rozmrożonego mięsa mielonego należy dodać mieszankę jajeczno-mleko-krakersy.
Rezultatem będzie baza do kotletów.Formujemy z niego „krążki“ i smażymy na patelni.To będzie naprawdę pyszne.
Wcześniej smakoszom mówiono, jak przygotować najdelikatniejszych czarowników.