HomeJedzenieTak przechowuję arbuza do 1 ROKU: Jest jeszcze smaczniejszy niż świeży!

Tak przechowuję arbuza do 1 ROKU: Jest jeszcze smaczniejszy niż świeży!

Przedstawiamy Państwu niezwykły sposób na zachowanie arbuza świeżego i soczystego tak długo, jak to możliwe.

W naszym domu wszyscy kochamy arbuza i dzięki temu możemy go spożywać przez całą zimę..

Słynny przepis na marynowanego arbuza według przepisu z kanału YouTube Melissy Mir.

Właściwości zdrowotne arbuza

-Naturalnie wspiera układ odpornościowy.

-Wysoka zawartość wody reguluje gospodarkę wodną w organizmie.

-Usuwa nadmiar wody z organizmu i jest pomocny przy kamicy nerkowej..

– Błonnik wspomaga prawidłowe opróżnianie.

-Wspomaga trawienie, metabolizm.

– Wapń wspomaga odżywianie kości.

-Arbuz odkwasza organizm (obniża pH).

-Eliminuje stres, nerwowość.

Do przygotowania przepisu potrzebujemy:

4 kg arbuza.

2 łyżki cukru kryształu (na każdy pojemnik).

1 łyżka soli (na każde opakowanie).

1 łyżeczka kwasku cytrynowego (na każdy pojemnik).

1 łyżeczka nasion kopru (na każde opakowanie).

5 rodzajów przypraw aromatycznych (pieprz czarny, pieprz biały, pieprz zielony, pieprz różowy, ziele angielskie).

pojemność pojemnika=3 l.

Procedura:

Posyp arbuza sodą oczyszczoną.

Wyczyść dokładnie pędzelkiem..

Następnie opłucz arbuza pod bieżącą wodą.

I osusz ręcznikiem papierowym.

Arbuza pokroić w plasterki..

A potem do trójkątów.

Ułóż trójkąty w czystym, suchym szklanym pojemniku.

Wrzącą wodą zalej arbuza w szklance, przykryj pokrywkami.

Pozwól działać przez 15 minut..

Zdejmij pokrywki i odcedź wodę.

Do pojemników dodać cukier, sól, kwasek cytrynowy, nasiona kopru i 5 rodzajów przypraw.

W garnku zagotuj czystą wodę..

Gdy się zagotuje, rozlewamy ją do pojemników.

Przykryj szklanki pokrywkami.

Zamkniemy je szczelnie.

Przykryj szklanki kocem.

Pozwól im ostygnąć przez 20–24 godziny..

Okulary możemy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu nawet przez rok.

Smacznego!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře