HomeJedzenieTak konserwują w fabrykach: stary przepis – co zrobić, żeby ogórki były...

Tak konserwują w fabrykach: stary przepis – co zrobić, żeby ogórki były smaczne i chrupiące

Ogórki sklepowe w puszkach są prawie zawsze smaczne i chrupiące, czego nie można powiedzieć o domowych..

Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii, wyjaśnia, jak osiągnąć taki efekt.

Jak uzyskać smaczne i chrupiące ogórki konserwowe

Będziesz potrzebować następujących składników: parasolki koperkowe, korzeń chrzanu, czosnek, liście porzeczki, papryka (2 ćwiartki w słoiku), liście laurowe (nie więcej niż 4 sztuki w słoiku), cukier (łyżka stołowa w słoiku), sól (dwie sztuki łyżki w słoiku), ocet (5 łyżek w słoiku), pieprz czarny (łyżka w słoiku) i groszek ziele angielskie (łyżeczka w słoiku).

Do słoików wkładamy koperek, chrzan, liście porzeczki, napełniamy ogórkami i zalewamy wrzątkiem.

Po 10 minutach spuść wrzącą wodę i powtórz procedurę.Następnie dodać liść laurowy, czarny pieprz, ziele angielskie, sól i cukier.

Słoiki napełnij wrzącą wodą po raz trzeci, dodaj ocet, zwiń słoiki, odwróć, zawiń i pozostaw w cieple na 12 godzin.

Wcześniej ekspert wyjaśnił, dlaczego podczas gotowania ryżu należy dodawać herbatę i sok z cytryny.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře