HomeJedzenieTak gotują ryż w restauracjach, żeby był puszysty: bez mieszania i płukania

Tak gotują ryż w restauracjach, żeby był puszysty: bez mieszania i płukania

Można ugotować puszysty ryż bez płukania i mieszania..

O tym informuje kanał Zen „Recipe Hunter“.

Jak gotuje się ryż w restauracjach

Najpierw musisz ugotować go w rondlu.Wlać olej roślinny i lekko podgrzać.

Dodaj ryż i smaż przez trzy minuty, mieszając.Ryż nie powinien się palić.

Półtorej golonki zalać wrzącą wodą i dodać sól.

Gotuj ryż na małym ogniu bez mieszania, aż woda zniknie, następnie wyłącz.

Dodać trochę masła, przykryć rondel pokrywką i odstawić na 15 minut.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře