HomeJedzenieSuper przepis na naleśniki, które są miękkie jak pajęczyna: DODAJ TO DO...

Super przepis na naleśniki, które są miękkie jak pajęczyna: DODAJ TO DO NALEŚNIKÓW, a będą jak naleśniki restauracyjne!

Doskonałe ciasto naleśnikowe, którego nie mam dość.Próbowałem wielu przepisów, ale zawsze było albo bardzo gęste, albo naleśniki się rwały i nie piekły się dobrze.

Dzięki temu przepisowi są idealne &#8211 cienkie, delikatne i absolutnie fantastyczne.

Kamieniem węgielnym sukcesu jest zwykła woda mineralna ; trzeba ją dodać do ciasta w odpowiedniej proporcji z mlekiem aby uzyskać fantastycznie miękkie i pyszne ciasto, dosłownie jak pajęczyna.

Co gazowana woda mineralna może zrobić z ciastem naleśnikowym?

Puszystość: .

Dwutlenek węgla zawarty w gazowanej wodzie mineralnej wchodzi w reakcję z mąką i proszkiem do pieczenia, tworząc bąbelki, które spulchniają ciasto i czynią je lżejszym.Dzięki temu naleśniki są puszyste i miękkie.

Smak

Gazowana woda mineralna nadaje naleśnikom subtelny słony smak, który odróżnia je od naleśników przygotowanych ze zwykłej wody.

Struktura: .

Gazowana woda mineralna może zapobiec tworzeniu się grudek w cieście.Dzięki temu naleśniki będą gładkie i delikatne.

Kolor: .

Gazowana woda mineralna może nadać naleśnikom lekko złotobrązowy kolor.

Wskazówki: .

Należy używać zimnej gazowanej wody mineralnej.Ciepła woda mineralna spowoduje utratę dwutlenku węgla i nie zapewni takiego samego efektu.

Nie należy używać zbyt dużej ilości gazowanej wody mineralnej.

Jeśli ciasto stanie się zbyt rzadkie, dodać trochę mąki.

Upiecz naleśniki z gazowaną wodą mineralną na małym ogniu, aby dać im czas na upieczenie się w środku.

Do najbardziej delikatnych naleśników potrzebujemy:

300 ml gazowanej wody mineralnej.

200 ml mleka.

sól – szczypta.

1 łyżka oleju.

2 jajka.

250 g zwykłej mąki.

Cukier do smaku &#8211 ja nie dodaję.

Alternatywy serwowania:.

Dżem.

Lemoniada.

Twarożek smakowy.

Nutella.

Bita śmietana.

Mascarpone.

Rozpuszczona czekolada.

Świeże owoce.

Procedura:

Najpierw umieść jajka, wodę, sól i mleko w misce.

Na koniec dodaj olej.Wymieszaj mikserem.

Stopniowo dodawać mąkę, ciągle mieszając.

Zagnieść na jednolitą wolną od grudek masę.

Pamiętaj, aby przesiać mąkę przed przygotowaniem.

Pozostaw ciasto na około 20 minut przed przygotowaniem, odkryłem, że naleśniki są wtedy najlepsze.

Wlej kilka kropel oleju na patelnię.

Nabierz ciasto za pomocą chochli.

Piec z obu stron na złoty kolor.

Życzymy smacznego! :-).

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře