HomeJedzenieSpód nie przypala się, jest delikatny, a do tego dodaje się tylko...

Spód nie przypala się, jest delikatny, a do tego dodaje się tylko jeden składnik: łatwy sposób na zrobienie jajecznicy bez „smażenia”

Nie zawsze udaje się ugotować jajecznicę tak, aby nie przypaliła się od spodu.

Istnieje jednak prosty sposób.Jak zapobiec przypaleniu jajecznicy, mówi Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharza i piekarza czwartej klasy.

Jak smażyć jajka bez przypalania

Aby jajecznica się nie przypaliła i była miękka, wystarczy dodać jeden składnik – wodę.

Do rozgrzanego oleju dodaje się wodę (tylko trochę, kilka łyżek), aż jajka się rozbiją.

Musisz działać bardzo ostrożnie, aby olej nie zaczął się rozpryskiwać.

Następnie rozbić jajka, dodać sól i pieprz, po pół minucie przykryć patelnię pokrywką i smażyć na małym ogniu aż do ugotowania.

Wcześniej ekspert opowiadał, jak przygotować idealny sos.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře