HomeJedzenieSłynny francuski przepis na kurczaka: Weź tylko papier do pieczenia i w...

Słynny francuski przepis na kurczaka: Weź tylko papier do pieczenia i w kilka minut masz obiad!

Przygotuj w domu nieodparcie smaczny obiad składający się z kurczaka, warzyw i sera.

Twoi bliscy na pewno będą Ci wdzięczni za to pyszne i kreatywne danie.

Unikalny przepis na pieczoną pierś z kurczaka z kanału YouTube Apetyczny – Przepisy mięsne.

Potrzebujemy:

10 ml oleju roślinnego.

300 g ziemniaków.

1 czerwona papryka.

300 g piersi z kurczaka.

5 g mielonego czarnego pieprzu.

10 g soli.

2 cebule.

1 marchewka.

5 g czarnego pieprzu.

10 g soli.

100 g ogórków kiszonych.

10 g kwaśnej śmietany.

100 g mozzarelli.

Sałatkowy:.

2 ogórki.

100 g sera feta.

100 g kwaśnej śmietany.

20 g koperku.

10 g dymki.

5 g mielonego czarnego pieprzu.

10 g soli.

Procedura:

Papier do pieczenia pokrój na większe kwadraty.

Rozsmaruj olej na środku papieru do pieczenia. Obrane ziemniaki pokroić w plasterki.

Połóż jeden plasterek ziemniaka na środku kartki i umieść wokół niego drugi (zobacz wideo).

Paprykę umyć, usunąć łodygę, nasiona i pokroić w plasterki, plasterek papryki położyć na ziemniakach..

Pierś z kurczaka pokrojona w plasterki..

Plasterki przykryć folią i opukać tłuczkiem. .

Następnie mięso jest sezonowane, solone i nacierane ręcznie. Połóż plasterek kurczaka na ziemniakach.

Cebulę obraną przekrojoną na pół i pokrojoną w plasterki.

Rozgrzej oliwę na patelni, włóż posiekaną cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.

Dodać do grubo startej marchewki i wymieszać.

Dopraw mieszankę warzywną solą, pieprzem i wymieszaj.

Na patelnię dodać ogórki ogórek na grubej tarce , wymieszać.

Smaż chwilę i nałóż na kurczaka mieszankę warzywną.

Na koniec dodajemy śmietanę i starty ser. Zawijamy w papier i układamy na blasze.

Włóż blachę do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.

W tym czasie przygotowujemy sałatkę: Ogórki obrać i pokroić w plasterki.

Włóż do miski i dodaj ser feta.

Ponadto dodajemy śmietanę, posiekany koperek i pokrojoną w kostkę cebulę.

Dopraw czarnym pieprzem, solą i dobrze wymieszaj..

Możemy służyć.

Życzymy dobrego apetytu!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře