Nie wszystkie najsmaczniejsze rzeczy przygotowuje się w restauracjach czy kuchniach miejskich.Przepisy wiejskie są wyjątkowe i wyraziste.
Tutaj nie proszą cię, abyś gotował wyłącznie na czystej oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, nie ma innego obsesyjnego blasku..
Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak zagnieść ciasto na ciasta w stylu wiejskim.
Będziesz potrzebować:
Jak gotować
1.Masło powinno być miękkie, a mleko podgrzane.
2.Do ciepłego mleka dodać paczkę drożdży i cukier i pozostawić mieszaninę na 15-20 minut.
3.Mąkę przesiać, wymieszać z roztopionym masłem i zagnieść masę ręcznie.
4.Następnie do mąki dodać mleko z drożdżami i cukrem i zagnieść ciasto – nie powinno być sztywne.
5.Gdy będzie gotowy, włóż go do lodówki na 30 minut, po czym możesz uformować ciasta.Smacznego!