HomeJedzenieSekret ciasta na ciasto został ujawniony: wiejskie sztuczki

Sekret ciasta na ciasto został ujawniony: wiejskie sztuczki

Nie wszystkie najsmaczniejsze rzeczy przygotowuje się w restauracjach czy kuchniach miejskich.Przepisy wiejskie są wyjątkowe i wyraziste.

Tutaj nie proszą cię, abyś gotował wyłącznie na czystej oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, nie ma innego obsesyjnego blasku..

Ekspertka naszego magazynu Julia Arkhipova, kucharka i piekarz czwartej kategorii, opowiedziała nam, jak zagnieść ciasto na ciasta w stylu wiejskim.

Będziesz potrzebować:

  • mąka – 0,5 kg.
  • mleko – 1 szklanka.
  • cukier – 2 łyżki.ja.
  • masło – 180 gr.
  • drożdże suche – 1 opakowanie.
  • Jak gotować

    1.Masło powinno być miękkie, a mleko podgrzane.

    2.Do ciepłego mleka dodać paczkę drożdży i cukier i pozostawić mieszaninę na 15-20 minut.

    3.Mąkę przesiać, wymieszać z roztopionym masłem i zagnieść masę ręcznie.

    4.Następnie do mąki dodać mleko z drożdżami i cukrem i zagnieść ciasto – nie powinno być sztywne.

    5.Gdy będzie gotowy, włóż go do lodówki na 30 minut, po czym możesz uformować ciasta.Smacznego!

    Janem
    Janem
    Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Nedávné komentáře