HomeJedzeniePyszna aksamitna konsystencja: jak zrobić idealny kremowy sos – oto co zrobić...

Pyszna aksamitna konsystencja: jak zrobić idealny kremowy sos – oto co zrobić z masłem

Jak sama nazwa wskazuje, jednym ze składników sosu śmietanowego musi być masło..

Co zwykle robią kucharze-amatorzy przed dodaniem tego składnika?.

Roztapiają masło, aby było jak najbardziej płynne.

Jednak ekspert w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka, piekarz czwartej kategorii, Julia Arkhipova, nazywa to podejście błędnym.

Specjalista jest pewien: użycie roztopionego masła nie pozwala uzyskać najdelikatniejszego sosu.

Co zrobić z masłem przed dodaniem go do sosu

Produktów tłustych nigdy nie należy topić.

Należy go ostudzić, a następnie zetrzeć na tarce lub bardzo drobno posiekać.

Do sosu należy dodać kawałki masła, a nie płyn!

Po „połączeniu“ z gorącymi składnikami masło zacznie się topić.

Dzięki temu produkt zacznie równomiernie rozprowadzać się po całej płynnej przyprawie.

Rezultatem będzie najbardziej apetyczny sos o idealnej konsystencji.

Konsystencja będzie aksamitna.Przyprawa będzie niesamowicie delikatna.Nawet wytrawny smakosz będzie zadowolony z tego sosu.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře