HomeJedzeniePrzygotowując kluski, zastąp jajko i mąkę tym składnikiem: będą delikatne i pyszne!

Przygotowując kluski, zastąp jajko i mąkę tym składnikiem: będą delikatne i pyszne!

Czy znasz najlepszy sposób na przygotowanie pysznego i delikatnego makaronu ?

Jeśli myślałeś, że nie ma innego sposobu klasyczny triple wrapper , to jesteś w błędzie.

I nie mówimy tu o marynowaniu w mleku z cebulą.

Jak donosi newsy.gotujmy, zwykły majonez sprawdzi się jeszcze lepiej.

Ulepszone niedzielne kotlety

To klasyczne danie ma wielu fanów.

Najczęściej kotlety panierowane są w mące, jajku i bułce tartej i podawane z ziemniakami lub sałatką majonezową.

Ale można je przygotować na wiele różnych sposobów..

Poznaj jeden z nich.

Kotlety wieprzowe w marynacie

Po co marynować kotlety schabowe w majonezie?

Jeśli lubisz kotlety schabowe i szukasz alternatywy, wypróbuj nieco inny przepis na to danie.

Plastry wieprzowiny curry marynowane w majonezie z innymi składnikami będą znacznie delikatniejsze i bardziej soczyste.

Co ten niepozorny majonez może właściwie zrobić w tej sprawie?

Chodzi o kruchość mięsa..

Nawet wieprzowina z supermarketu lub sklepu będzie nieco delikatniejsza po tej marynacie w majonezie z dodatkiem soku z cytryny.

Smak makaronu ponownie podkreślają świeże zioła – pietruszka i koperek..

Jeśli jednak nie masz świeżych ziół, możesz pominąć te pozycje na liście składników.

Przepis na kotlety wieprzowe w majonezie:

Składniki:

4 plastry wieprzowiny curry.

3-4 łyżki majonezu.

pęczek świeżego koperku.

Pęczek pietruszki.

szczypta mielonej czerwonej papryki.

łyżka soku z cytryny.

1/2 łyżeczki soli.

bułka tarta do panierowania.

olej do smażenia.

Procedura.

Oczyścić mięso z tłuszczu i błon i rozbić kotlety tłuczkiem.

W dużym głębokim talerzu lub garnku umieść majonez, sok z cytryny, posiekany koperek, pietruszkę, przyprawy i sól..

Dokładnie wymieszaj.

Umieścić każdy przygotowany sznycel w marynacie i dokładnie natrzeć.

Przykryć pojemnik z mięsem i odstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia wyjąć kotlety z lodówki około pół godziny przed smażeniem.

Obtoczyć plastry jeden po drugim w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Podawać tradycyjnie z ziemniakami lub surówką.

Smacznego!

.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře