HomeJedzeniePrzepis na kiszone pomidory z dodatkiem wierzchu marchewki: smak, którego nie da...

Przepis na kiszone pomidory z dodatkiem wierzchu marchewki: smak, którego nie da się porównać z niczym

Oferujemy doskonały przepis na kiszone pomidory z dodatkiem wierzchu marchewki..

Okazuje się, że to bardzo smaczna przekąska, w oryginalnej miękkiej i słodkiej marynacie..

Rodzina będzie zadowolona z nowego preparatu.

Ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova, podzieliła się przepisem.

Składniki

Świeże pomidory;
Marchew zwieńcza 10 gałęzi;
Pieprz czarny 10 szt.;
Woda pitna 5 l.;
Cukier granulowany XX w.l.;
Sól kamienna 4 łyżki.l.;
Ocet spożywczy 9% 23 łyżki.l.

Sposób przygotowania

Przygotuj cztery 3-litrowe szklane słoiki.

Umyj je i wysterylizuj.

Małe pomidorki wraz z ziołami umyj i poczekaj, aż nadmiar wilgoci odpłynie.

Na dnie słoików ułóż wierzchołki marchewki i ziarna pieprzu, na wierzchu ułóż pomidory, wybierając mięsiste i mocne.

Aby przygotować marynatę, rozpuść w wodzie ocet, sól i cukier.Następnie należy wlać pomidory do słoików, przykryć pokrywką i umieścić je w dużym rondlu, aby wysterylizować w łaźni wodnej.

Sterylizuj słoiki po zagotowaniu wody w rondlu przez 12-17 minut.

Zamykamy je pokrywkami, następnie odwracamy i przykrywamy kocem, a następnie przykrywamy kocem i pozostawiamy do ostygnięcia.

Następnie przenieś puszki z konserwacją do piwnicy, piwnicy lub stodoły.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře