Wiele osób używa pewnych dodatków podczas przygotowywania kawy..
Zwykle mówimy o śmietanie i cukrze granulowanym..
Ale są jeszcze dwa ciekawe składniki, które warto dodać do napoju, ale nie po zakończeniu jego przygotowania, ale jeszcze przed rozpoczęciem parzenia.
Dzięki temu kawa nie będzie miała nieprzyjemnego, gorzkiego smaku.Ale przyjemny aromat będzie „dostępny“.
Ciekawym trikiem, który z pewnością przypadnie do gustu niejednemu miłośnikowi kawy, podzieliła się Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Belnovosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.
Z czym mieszać kawę przed zaparzeniem
Przede wszystkim mówimy o mielonym cynamonie.Dzięki temu składnikowi napój będzie bardziej orzeźwiający i niesamowicie aromatyczny.
Oprócz tego do kawy trzeba dodać trochę. soli.Jedna szczypta wystarczy.
Na pierwszy rzut oka ten składnik tylko pogorszy napój.Tak naprawdę szczypta chlorku sodu „zamaskuje“ gorzki smak i pomoże lepiej rozwinąć aromat kawy.
Mieszanka kawowa z solą i cynamonem? Możesz zaparzyć! Nawiasem mówiąc, wtedy nie będzie potrzeby dodawania śmietanki i cukru.
Warto podkreślić, że trik „zadziała“ zarówno podczas przygotowywania kawy mielonej, jak i rozpuszczalnej.
Już wcześniej smakoszom opowiadano o tajnym dodatku, który sprawia, że barszcz i kapuśniak są o wiele smaczniejsze.