HomeJedzenieProsty trik - a puree ziemniaczane będą znacznie smaczniejsze: szefowie kuchni milczą...

Prosty trik – a puree ziemniaczane będą znacznie smaczniejsze: szefowie kuchni milczą na ten temat

Peere ziemniaczane równie dobrze komponuje się z mięsem i kurczakiem, jak i z rybami i warzywami..

Prawdopodobnie dlatego tę przystawkę przygotowuje się nie tylko w domowej kuchni, ale także w znanych restauracjach..

Jeśli chcesz, aby przygotowane przez Ciebie danie wyszło idealnie, skorzystaj ze wskazówek eksperta publikacji sieci BelNovosti, kucharki Julii Arkhipowej.

Opowiedziała nam jak uzyskać miękkie, aksamitne i smaczne puree.

Sekret doskonałego puree ziemniaczanego

Zwykłe gospodynie domowe przygotowują puree ziemniaczane, spuszczając wodę po ugotowaniu i natychmiast rozpoczynając rozgniatanie ziemniaków.To jest ich krytyczny błąd.

Aby puree było delikatne, przewiewne i aksamitne, po odcedzeniu wody włóż patelnię z powrotem do pieca na minutę.

W tym czasie pozostała na patelni wilgoć (a prawdopodobnie tam jest) całkowicie wyparuje.

Dzięki temu ziemniaki wcześniej suszone na kuchence będą aktywniej wchłaniać masło i mleko, a konsystencja puree stanie się miękka i aksamitna.

Wcześniej rozmawialiśmy o tym, jak zrobić ciasto ziemniaczane.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře