HomeJedzeniePrawie wszyscy popełniają ten błąd: dlaczego jajka nie można wbić bezpośrednio na...

Prawie wszyscy popełniają ten błąd: dlaczego jajka nie można wbić bezpośrednio na patelnię?

Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań „porannych“..

Na pierwszy rzut oka nie ma nic skomplikowanego w przygotowaniu tego dania..

Ale w rzeczywistości prawie wszyscy ludzie popełniają jeden poważny błąd.Wbijają jajko bezpośrednio na patelnię.

Czy ty też to robisz? Darmo!

Przecież najpierw trzeba rozbić jajko do kubka, miski lub innego głębokiego pojemnika – podkreśla Julia Arkhipova, ekspertka internetowej publikacji Belnovosti w dziedzinie gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Dlaczego jajko należy rozbić do innej miski?

Wyobraźmy sobie sytuację: na patelni są już smażone trzy jajka.Rozbijasz czwarte jajko na talerz.A potem okazuje się, że jest zgniłe.

Wynik jest smutny: całą zawartość patelni należy wyrzucić.A potem trzeba długo myć naczynia i ponownie gotować jajecznicę.Czas i produkty są tracone.

Aby uniknąć takich kłopotów, każde jajko należy rozbić do małego pojemnika.

Należy to zrobić, aby zapewnić świeżość produktu.

Dodatkowo, jeśli do białek dostaną się fragmenty muszli, wyciągnięcie ich z kubka czy miski będzie znacznie łatwiejsze niż prosto z patelni.

Najbardziej poprawny sposób ochrony chleba przed pleśnią opisano wcześniej.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře