HomeJedzeniePo prostu nakładam SER i polewam łyżką ciasto i pozwalam mu się...

Po prostu nakładam SER i polewam łyżką ciasto i pozwalam mu się piec: Największy DELIKAT z kubka, piekę go co tydzień!

No cóż, to fantastyczne ciasteczko, które w smaku przypomina morawskie ciasta na zakwasie.

Ten przepis jest naprawdę bardzo satysfakcjonujący, ponieważ jest szybki, łatwy i naprawdę każdemu smakuje.

Jeżeli szukacie przepisu na świetny deser kawowy to gorąco polecam.

Piekę go zawsze, gdy mam w lodówce twarożek i dżem.

Potrzebujemy:

2 kubkimąka.

1 kubek kr.cukier.

1 szklanka mleka.

1/2 szklanki oleju.

2 jajka.

1 proszek do pieczenia.

POŻYWNY:.

2 serki twarogowe.

1 szklanka cukru.

1 cukier waniliowy.

1 budyń waniliowy (proszek).

2 jajka.

1/2 szklanki mleka.

Do posypania:.

Cukier puder.

Procedura:

Ubij jajka z cukrem, aż się spienią..

Stopniowo dodawaj olej i mleko.

Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Połowę ciasta wylewamy na blachę i układamy warstwę nadzienia serowego.

Dozować łyżką.

Pożywny:.

Twarożek, cukier i jajka miksujemy na gładką masę.

Zwykle do nadzienia dodaję jeden proszek budyniowy waniliowy, ale można kontynuować bez niego.

Nakładać dżem łyżką – guz obok guza..

Następnie wlać drugą połowę ciasta.

Ciasto upiec w nagrzanym piekarniku.

Temperatura pieczenia wynosi 180 stopni i na koniec sprawdzamy ciasto wykałaczką.

Gdy piekę na większej blasze robię tylko jedną warstwę ciasta , na którą naprzemiennie wykładam nadzienie serowe i konfiturę.

Takie ciasto jest niższe i piecze się krócej.

Życzymy dobrego apetytu! :-).

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře