HomeJedzeniePo co smażyć makaron ze skórką cytryny: ciekawy pomysł kulinarny

Po co smażyć makaron ze skórką cytryny: ciekawy pomysł kulinarny

Okazuje się, że makaron świetnie komponuje się z cytryną.

Lekka kwaskowatość i goryczka sprawiają, że danie jest o wiele bardziej apetyczne..

To stwierdzenie zapewne zaskoczy wielu smakoszy.

Jednak gdy tylko któryś z nich spróbuje makaronu ze skórką cytrusa, od razu nasuwa się wniosek o ciekawych walorach smakowych niestandardowego połączenia kulinarnego.

Ale jak prawidłowo ugotować makaron cytrynowy? Na to pytanie odpowiedziała Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Przepis na makaron ze skórką cytrynową

Ugotuj 250 gramów makaronu.

Podczas gdy ugotowany produkt ochładza się, przygotuj pozostałe składniki.Najpierw weź tarkę i jednym z jej boków usuń skórkę z kwaśnych owoców cytrusowych.

Następnie pokrój kilka ząbków czosnku w plasterki.

Następnie weź patelnię, wlej na nią odrobinę oliwy z oliwek i postaw na włączonym palniku.

Gdy lepki płyn się nagrzeje, włóż kawałki czosnku do miski.

Zaraz po tym jak plastry pikantnego warzywa staną się przezroczyste, na patelnię wrzucamy makaron i dodajemy wcześniej przygotowaną skórkę z cytryny.

Dokładnie wymieszaj zawartość naczynia i smaż powstałą masę przez 3 minuty.

Do gotowego makaronu dodać odrobinę soku z cytryny i posypać startym serem.

Rezultatem jest niezwykle apetyczne danie, które z pewnością docenisz.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře