HomeJedzeniePo co mieszać mleko skondensowane z sokiem z cytryny: okaże się takie...

Po co mieszać mleko skondensowane z sokiem z cytryny: okaże się takie pyszne – spodoba ci się

Czy kiedykolwiek dodawałeś sok z cytryny do skondensowanego mleka?.

Koniecznie spróbuj tego! Nie pożałujesz!

Kwaśny składnik w ogóle nie zepsuje słodyczy.

Wręcz przeciwnie, pojawi się ciekawa nuta smakowa.

Dodatkowo poprawi się konsystencja skondensowanego mleka: zamieni się ono w idealny krem.

O niezwykłym kulinarnym triku opowiedziała Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej kategorii.

Jak zrobić pyszny krem

Najpierw wyciśnij sok z jednej cytryny.

Przecedź płyn przez sito: miąższ i nasiona owoców cytrusowych nie powinny znaleźć się w skondensowanym mleku.

Powstała objętość soku z cytryny wystarczy na jeden słoik słodkiego produktu.

Mleko skondensowane przelać do miski, dodać kwaśny płyn i „przerobić“ zawartość pojemnika mikserem.

Rezultatem będzie krem ​​idealny, charakteryzujący się niesamowitą delikatnością.

Trochę kwaśności się przyda.

Masa wyjdzie niezwykle apetyczna i doskonale komponuje się z bułkami, bochenkami chleba i ciasteczkami.

Już wcześniej smakoszom opowiadano o dodatku, który sprawia, że ​​dżem truskawkowy jest bardzo smaczny.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře