Jeśli powiesz niewtajemniczonemu, że do kotletów można dodać cynamonu, twarogu i cukru, uzna, że jest tu jakiś błąd..
Te składniki bardziej przypominają składniki deserowe..
Jednak ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova, zauważa, że są to dobrze znane sekrety poprawy jakości kotletów.
W jakich przypadkach wprowadza się te produkty?
Cynamon
Szczyptę tej przyprawy można bezpiecznie dodać do mielonych kotletów schabowych.W tym przypadku danie okazuje się niezwykle smaczne i aromatyczne.
Cukier
To uniwersalny sekret, dlatego możesz dodać cukier do każdego rodzaju mięsa mielonego.Przede wszystkim sprawi, że mięso będzie znacznie smaczniejsze.
Drugą rolą cukru jest nadanie kotletom niesamowitej skórki.
Twaróg
Dodaje się go do kotletów z kurczaka.Rezultatem jest puszyste, soczyste i apetyczne danie.Jednak przy stosowaniu twarogu nie ma potrzeby dodawania chleba.
Twarożek przyjmuje się ze średnią zawartością tłuszczu.