HomeJedzeniePo co dodawać kaszę gryczaną do mielonych kotletów: tak będą wyglądać kotlety

Po co dodawać kaszę gryczaną do mielonych kotletów: tak będą wyglądać kotlety

Masz dość zwykłych kotletów? Następnie spróbuj nadać potrawie inny smak.

Osiągnięcie pożądanego efektu jest bardzo proste: wystarczy dodać tylko jeden dodatkowy składnik do mielonego kotleta..

Mówimy o kaszy gryczanej.Dzięki temu komponentowi znane danie zostanie zaktualizowane.

Kotlety wyjdą bardzo aromatyczne, delikatne i zdrowe.

Pomysł podzieliła Julia Arkhipova, ekspertka publikacji sieci Biełnowosti z zakresu gotowania, kucharka i piekarz czwartej klasy.

Jak gotować kotlety z kaszą gryczaną

Najpierw musisz ugotować płatki.Na szklankę kaszy gryczanej powinny przypadać dwie i pół szklanki wody.Nie zapomnij dodać trochę soli do płynu.

Gdy owsianka będzie gotowa, należy wyłączyć palnik i odczekać 10-15 minut: wskazane jest, aby kasza gryczana nie była bardzo gorąca w momencie mieszania z mięsem mielonym.

Nawiasem mówiąc, uzyskana ilość ugotowanych płatków powinna być równa pół kilograma posiekanego mięsa.

Do mieszanki należy dodać jedną startą cebulę, jeden posiekany ząbek czosnku i jedno surowe jajko.

Mieszankę należy posolić, posypać pieprzem i dobrze wymieszać.

Rezultatem będzie baza, z której należy uformować kilka kotletów.Ten ostatni należy zwinąć w mąkę, smażyć z każdej strony przez pięć minut i gotować na wolnym ogniu przez dziesięć minut.

Efekt końcowy będzie naprawdę pyszny.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře