HomeJedzeniePieniądze wyrzucone w błoto: jakie błędy zrujnują stek

Pieniądze wyrzucone w błoto: jakie błędy zrujnują stek

Gospodynie domowe nie gotują często steków, ponieważ mięso do nich kosztuje dużo pieniędzy..

Jeśli jest już powód do przygotowania specjalnego dania, to chcesz, żeby wszystko wyszło idealnie..

Jednak z powodu pewnych błędów można po prostu wyrzucić pieniądze w błoto, ostrzega ekspert kulinarny naszego magazynu, kucharka Julia Arkhipova.

O jakich błędach warto pamiętać?

Wybór mięsa

W sklepach mięso stekowe sprzedawane jest w specjalnych opakowaniach ze specjalnym znakiem: idealnie nadaje się do przygotowania potrawy.

Jeśli zdecydujesz się na zakup świeżego produktu na rynku, koniecznie zapytaj sprzedawcę o odpowiednią opcję: trudno jest określić odpowiednie mięso „na oko“.

Żadnego masła

Tak, sam proces smażenia odbywa się wyłącznie na oleju roślinnym, w przeciwnym razie stek spali się lub nabierze nieprzyjemnego smaku.Ale nie można go ugotować bez masła.

Wszyscy doświadczeni kucharze wkładają kawałek masła na patelnię i roztapiają go.Ważne jest, aby powstałą masą polać stek podczas smażenia.

Dzięki temu mięso pozostanie miękkie i soczyste.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře