HomeJedzenieNiesamowicie smaczne i delikatne: jak gotować jajecznicę - sekret doskonałego śniadania

Niesamowicie smaczne i delikatne: jak gotować jajecznicę – sekret doskonałego śniadania

Nie chcesz już rano gotować standardowej jajecznicy?.

Nic dziwnego: najprawdopodobniej to danie pojawiało się na Twoim stole tak często, że po prostu Ci się znudziło..

Czy jednak należy całkowicie zrezygnować ze śniadania jajecznego?

Oczywiście, że nie! Wystarczy zaktualizować jedzenie – i dojdziesz do następującego wniosku: „Wow! A to coś nowego i niezwykłego!“

Jest takie danie, które nazywa się „jajko w chmurze“.

Jest dość prosty w przygotowaniu – podkreśla Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka, piekarz czwartej klasy.

Przepis na jajecznicę

Weź jajo kurze i ostrożnie oddziel żółtko od białka.

Dokładność jest bardzo ważna: żółta część produktu musi pozostać nienaruszona.

Białka dobrze ubij, aż pojawią się sztywne szczyty.Wykonanie tej czynności jest sekretem niesamowitej delikatności przyszłego dania.

Przygotuj blachę do pieczenia, połóż na niej pergamin, pokryj materiał cienką warstwą oleju roślinnego i ułóż ubite białko.

Zrób „gniazdo“ i umieść blachę wraz z całą jej zawartością w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Po 5 minutach od rozpoczęcia pieczenia wyjmij blachę do pieczenia i do „chmurki“ włóż wcześniej oddzielone żółtko.Wróć „strukturę“ do piekarnika.

Czas trwania drugiej części pieczenia powinien wynosić 3 minuty.

Rezultatem będzie bardzo piękne danie.“Chmura“ będzie wyglądać bardzo smacznie.

Smak i konsystencja jajecznicy również Cię nie zawiedzie.Przyjemny aromat, delikatna biel i rozpływające się żółtko sprawią, że dojdziesz do wniosku, że śniadanie jest idealne.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře