HomeJedzenieNie wchłaniają oleju ani nie przyklejają się do patelni: oto jak smażyć...

Nie wchłaniają oleju ani nie przyklejają się do patelni: oto jak smażyć cukinię – nowa, zabawna metoda

Smażona cukinia to ulubione danie wielu osób.Ale czasami proces gotowania jest męczący, a efekt końcowy, niestety, nie jest taki, jak chciałeś.

Ekspert publikacji internetowej BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, oferuje nową metodę smażenia, która może Ci się również spodobać..

Jego główną cechą jest wynik.Cukinia okazuje się delikatna, soczysta, lekko chrupiąca i pulchna.

Ponadto nie są rozgotowane i nie wchłaniają oleju.

Obieramy więc cukinię i wrzucamy ją do miski, zalewamy litrem wody i dodajemy łyżeczkę octu, łyżeczkę soli i szczyptę cukru.

Następnie szerokie naczynie (można użyć blachy do pieczenia lub blachy) przykryć papierowymi serwetkami i ułożyć cukinię.

Zostawmy wszystko tak na dwie, trzy minuty, następnie odwróćmy tak, aby serwetka wchłonęła wilgoć z drugiej strony.Czekamy kolejne pięć do siedmiu minut.

W ten sposób gęstość zostanie utrzymana, a nadmiar płynu zniknie.

Oznacza to, że cukinia nie będzie puszczać soku na patelni, nie straci gęstości i lekkiej chrupkości, nie będzie się sklejać i przypalać oraz nie wchłonie dużej ilości oleju.

Ponadto panierka nie będzie rozmoczona.Cukinia nie ściemnieje, wręcz przeciwnie, stanie się różowa, soczysta i delikatna.

Jeśli chodzi o panierkę, w tym przypadku potrzebna będzie odpowiednia bułka tarta, mąka i jajko rozmieszane z wodą (kilka łyżek).

Proporcja: na 100 gramów krakersów – jedna łyżka mąki.Dodaj (do smaku) trochę startego sera.

Po krążku cukinii zanurzamy go w panierce, następnie w jajku i ponownie w panierce.

Cóż, ostatnim etapem jest zwykły proces smażenia.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře