Na świecie jest wiele potraw, które wydają się być przygotowane z najzwyklejszych składników, ale z jakiegoś powodu wiele osób nawet nie chce ich spróbować..
Kuchnia rosyjska też może pochwalić się czymś podobnym.Kasza gryczana.Zarówno pożywne, jak i smaczne..
Ale jeśli wielu obcokrajowcom się to nie podoba, to nasz człowiek to uwielbia.
Są jednak i tacy obcokrajowcy, którzy uwielbiają kaszę gryczaną.Na przykład Japończycy, Chińczycy, Wietnamczycy, a nawet Francuzi zaczęli na nią patrzeć.
Dlatego twierdzenie, że „kasza gryczana“ to w 100% to samo danie, którego nie je nikt poza Rosjanami, jest błędne.
Okroshka to zupełnie inna sprawa.Zagraniczne panie i panowie są przerażeni, gdy po prostu proponuje się im spróbowanie.
Być może Słowianie mają coś podobnego, na przykład tego samego kholodnika.
Jednak okroshka z kiełbasą, kwasem chlebowym, ogórkami i kwaśną śmietaną nie przypomina Europejczyków i Azjatów przeżywających kulinarny szok.
Nawiasem mówiąc, kiedyś obcokrajowcy, którzy odważyli się spróbować okroshki (po czym przysięgli, że nigdy jej nie dotkną), twierdzili: to danie zostało stworzone tylko na kaca.
Tymczasem u nas jest gorąco i wiele osób ma na stołach tę samą okroshkę.Smacznego!
Wcześniej powiedzieliśmy, jak gotować ziemniaki na szaszłykach.