HomeJedzenieNie smażę już bakłażana: pyszna i szybka przekąska z piekarnika!

Nie smażę już bakłażana: pyszna i szybka przekąska z piekarnika!

Przedstawiamy Państwu przepis na pyszny i przede wszystkim zdrowy przysmak, który zadowoli (nie tylko) wszystkich miłośników dań z bakłażana.

Ten przepis jest niezwykle prosty, a do jego przygotowania wystarczy dosłownie kilka składników.

Prosty i szybki przepis na pieczone plastry bakłażana z kanału YouTube KAZAN.

Potrzebujemy:

300 g bakłażana.

300 g pomidorów.

300 g mozzarelli.

2 ząbki czosnku.

sól

mielony czarny pieprz.

słodka papryka.

suszona bazylia.

oliwa z oliwek.

Procedura:

Odcinamy końcówkę z łodygą bakłażana. Pokroić w plasterki..

Plasterki bakłażana włożyć do miski..

Do osobnej, mniejszej miski wyciśnij czosnek..

Dodaj sól i czarny pieprz.

Następnie dodajemy słodką paprykę i bazylię.

Zalewamy oliwą i mieszamy.

Umytego pomidora pokroić w plasterki, mozzarellę również pokroić w plasterki.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia i skrop oliwą.

Połóż bakłażana na tacy. Posmaruj mieszanką przypraw i oleju.

Na bakłażanie połóż plasterek pomidora..

Plasterki sól. Następnie kładziemy plaster sera.

Blachę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C.

Pieczemy 25 minut. Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki.

Możemy służyć.

Życzymy dobrego apetytu!

Poradnik wideo:.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře