HomeJedzenieNie popełniaj tego błędu: dlaczego kaszy gryczanej nie można gotować w zimnej...

Nie popełniaj tego błędu: dlaczego kaszy gryczanej nie można gotować w zimnej wodzie

Gotując kaszę gryczaną, większość ludzi wsypuje płatki do zimnej wody..

Jednak profesjonalni szefowie kuchni twierdzą, że jest to błędne.

Mówimy Ci, jak gotować kaszę gryczaną, aby okazała się krucha.

Jak prawidłowo ugotować kaszę gryczaną

Jeśli wlejesz kaszę gryczaną do zimnej wody, owsianka najprawdopodobniej okaże się lepka.

Profesjonalni szefowie kuchni zalecają wsypywanie gryki na patelnię po zagotowaniu wody.

Tylko w ten sposób unikniesz nieapetycznego bałaganu.

Następnie należy zmniejszyć ogień do minimum i przykryć patelnię pokrywką.

Musisz gotować nie dłużej niż 25 minut.Wskazane jest użycie patelni o grubych ściankach i dnie.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře