HomeJedzenieNie gotuj i nie smaż: oto jak ugotować kupne kluski, aby były...

Nie gotuj i nie smaż: oto jak ugotować kupne kluski, aby były naprawdę smaczne

Wielbicieli sklepowych pierogów dzielimy na trzy rodzaje..

Niektórzy smakosze wolą gotować ten popularny półprodukt..

Inni lubią, gdy smażone kluski są chrupiące.

Ale najprawdopodobniej przedstawiciele trzeciej kategorii miłośników potraw mają rację.

Tacy ludzie nie gotują ani nie smażą mrożonych pierogów.

Duszą produkt.I okazuje się bardzo smaczne.

O tym, jak najlepiej przygotować kupowane w sklepie pierogi, opowiadała Yulia Arkhipova, ekspertka kulinarna internetowego wydania Belnovosti, kucharka i czwartorzędny piekarz.

Jak prawidłowo przygotować pierogi kupione w sklepie

Najpierw musisz przygotować składniki roślinne.

Zetrzyj 200 gramów marchwi i pokrój 300 gramów cebuli na półpierścienie.

Smażyć tę mieszankę warzywną na patelni, ciągle mieszając.

Proces powinien zająć 8 minut.Na około minutę przed zakończeniem dodajemy jeden posiekany ząbek czosnku.

Kolejnym krokiem jest dodanie koncentratu pomidorowego do mieszanki warzywnej (2 łyżki tego produktu należy najpierw rozcieńczyć wodą, dodatkowo można dodać ulubione przyprawy).

Gdy sos zacznie wrzeć, na patelnię wrzucamy 300 g rozmrożonych klusek.

Naczynie należy przykryć pokrywką.Ogień powinien być ustawiony na średni.

Po 25 minutach niezwykle apetyczne danie będzie gotowe.

Wcześniej smakoszom opowiadano o tajnym dodatku, dzięki któremu kasza gryczana jest znacznie smaczniejsza.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře