HomeJedzenieNie chrupią, są twarde i przyklejają się do gofrownicy elektrycznej: dlaczego gofry...

Nie chrupią, są twarde i przyklejają się do gofrownicy elektrycznej: dlaczego gofry mogą nie wyjść

Gofry gotowane w gofrownicy elektrycznej mogą być doskonałym dodatkiem do śniadania, lunchu czy kolacji..

To prawda, czasami gospodynie domowe ze zmartwieniem zauważają, że gofry nie wyszły tak, jak chciały..

Ekspert internetowej publikacji BelNovosti, kucharka Julia Arkhipova, opowiedziała o przyczynach i sposobach rozwiązania tego problemu.

Dlaczego gofry nie są chrupiące, twarde i lepkie

Przygotowując ciasto na gofry nie dajcie się ponieść ugniataniu: jeśli masa okaże się zbyt gęsta, gofry wyjdą twarde i ciężkie.

Wpływa na efekt końcowy i przepis: przede wszystkim przeczytaj listę wymaganych składników.Jeśli zawiera jajka i masło, gofry będą bardziej wysmażone i chrupiące, w przeciwieństwie do tych, które zostały przygotowane bez użycia tych produktów.

Jeśli ciasto ma niską zawartość tłuszczu, jest prawdopodobne, że wypieki przylgną do powierzchni gofrownicy.

Jeśli zauważysz, że pierwsza „porcja“ jest trudna do usunięcia, dodaj do ciasta masło lub olej roślinny.Nie zaleca się jednak smarowania nim powierzchni gofrownicy elektrycznej – powstały osad będzie trudny do usunięcia.

I ostatnia rzecz: jeśli już zrobiłeś gofry, nie zostawiaj ich na talerzu.Gotowe wypieki przechowuj na metalowej kratce, aby zapobiec ich rozmoczeniu i utracie chrupkości.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře