HomeJedzenieNaleśniki zawsze będą cienkie i pełne dziur: 5 błędów - na które...

Naleśniki zawsze będą cienkie i pełne dziur: 5 błędów – na które wiele gospodyń domowych nie zwraca uwagi

Nie zawsze udaje się przygotować naleśniki tak, żeby wyszły cienkie i pełne dziur..

Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji internetowej Belnovosti, kucharka i czwartorzędny piekarz, opowiada o pięciu głównych błędach w przygotowywaniu cienkich naleśników.

Jak zrobić cienkie i dziurawe naleśniki

Po pierwsze, wiele osób nie zwraca uwagi na jakość patelni i wiele od tego zależy.

Naleśniki należy piec na patelni z grubym dnem, żeliwnej lub bardzo wysokiej jakości aluminium z powłoką nieprzywierającą.

Drugim błędem jest nieużywanie oleju roślinnego do smażenia.

Naleśniki uwielbiają masło.Nie ma potrzeby wylewania go na patelnię, wystarczy posmarować cienką warstwą.

Trzeci błąd to niewłaściwa liczba jaj.Na litr ciasta potrzeba maksymalnie 4 jajek.

Czwarty to nadmiar cukru.Składnik ten jest ważny przy zarumienianiu ciasta, jednak jego nadmiar powoduje, że ciasto staje się twarde.

Wskazane jest dodanie nie więcej niż dwóch łyżek cukru na litr ciasta.

Ponadto ciasto nie powinno stać zbyt długo, wystarczy 5-10 minut.

Wcześniej ekspert opowiedział, jakie błędy popełniane są najczęściej podczas smażenia ziemniaków.

Janem
Janem
Dzielę się z Wami wspaniałymi przepisami tradycyjnej polskiej kuchni oraz poradami, jak stworzyć przytulny i stylowy dom. Moje osobiste triki, sprawdzone przez lata, sprawią, że każdy dzień będzie pełen ciepła i smaku. Dołączcie do mnie w tej kulinarnej i domowej podróży!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Nedávné komentáře