Przygotowanie soczystych kotletów nie jest wcale trudne, wystarczy dodać do mięsa mielonego odpowiednie składniki..
Julia Arkhipova, ekspertka w dziedzinie kulinarnej publikacji sieci Belnovosti, kucharka i piekarz czwartej klasy, opowiada, jak zrobić soczyste kotlety.
Jak zrobić soczyste kotlety
Po pierwsze, możesz uzyskać soczyste i puszyste kotlety, dodając sodę do mielonego mięsa.Nie trzeba dużo posypywać, wystarczy szczypta.
Po drugie, jajka dodają kotletom puszystości.Na kilogram mięsa mielonego wystarczą dwa jajka.
Po trzecie, posiekana cebula.Ważne, aby dodać go bezpośrednio przed smażeniem.
Można dodać także białą kapustę (150 gramów kapusty na kilogram mięsa mielonego) i biały chleb namoczony w mleku lub gęstej śmietanie (250 gramów chleba i 350 mililitrów płynu na kilogram mięsa mielonego).
Ekspert już wcześniej mówił, czy warto dodawać do barszczu pomidory i paprykę.